Bijen en bloesem op Hoeve de Heivelden (Bas Wetter)

Bedrijf

In de boomgaard van Hoeve de Heivelden in Boekel telen we geweldig lekker biologisch fruit. We hebben veel oude appelrassen die je ergens anders nauwelijks meer vindt. Peren, kersen en appels die we verkopen in onze winkel of leveren aan andere winkels en marktkooplui.

Balans tussen efficiƫntie en natuur

De poel biedt ruimte aan allerlei leven en dient als waterreservoir (Bas Wetter)In ons bedrijf zoeken we naar een balans tussen het efficiƫnt telen van fruit en een prettige en biodiverse omgeving. Een groot deel van onze grond gebruiken we niet voor het produceren van fruit. We laten er bijvoorbeeld een wild bloemenmengsel hoog groeien als voedsel en schuilplaats voor insecten. Ook is er een hoogstam appelboomgaard aangeplant.

De poel biedt ruimte aan allerlei leven en dient als waterreservoir. Er is een enorm bijenhotel, een broedplek voor de torenvalk en ouderwetse telefoonlijnen voor zwaluwen om op te zitten. Er lopen hazen, fazanten en soms de patrijs. We zien duiven, valken, buizerds, muizen, meerkoeten, groene spechten, vleermuizen en heel veel insecten.

Door al dit leven is het ook voor mensen een fijne plek!