De intensiteit van de begeleiding wordt afgestemd op de zorgbehoefte

Begeleiding

De intensiteit van de begeleiding wordt afgestemd op de zorgbehoefte en aangepast waar nodig. We sluiten bij de deelnemer aan door werk op maat aan te bieden. Intensief begeleid werken we zij aan zij en wanneer je er aan toe bent steeds meer zelfstandig. We werken met je goedvinden graag samen met andere hulpverleners die al in je leven zijn. Mantelzorgers, therapeuten of andere begeleiders.

De begeleider

Marc Schouten is de werkbegeleider op Hoeve de HeiveldenIk ben Marc Schouten en ik ben de werkbegeleider op Hoeve de Heivelden. Niet zo vreselijk lang geleden woonde ik drie hoog achter in Amsterdam. Nu ben ik deel van een gezin en Appel-Zorgboer in wording. Soms kijk ik achterom en schud ik even met mijn kop. Wat is er een hoop veranderd.

Op Hoeve de Heivelden streef ik er naar om een veilige plaats te creeeren waar mensen met mildheid naar zichzelf en anderen kijken. Een plek waar mensen goed voor zichzelf en elkaar zorgen. Als hulpverlener neem ik mijn positie in naast mijn client. Vanuit een gelijkwaardig contact en wederzijds vertrouwen gaan we aan het werk.

Ik sta naast jou, en als jij naast mij wilt staan dan komen we er wel (Bas Wetter)Ik heb tot nu toe gewerkt met mensen met een verstandelijke handicap en met mensen met N.A.H. Psychiatrie ben ik in mijn werk voornamelijk tegen gekomen als secundaire problematiek.

Ik sta naast jou, en als jij naast mij wilt staan dan komen we er wel

Op het moment dat we met een deelnemer in de boomgaard aan het werk gaan wordt deze vanzelf geconfronteerd met de thema’s die hem of haar in het dagelijks leven belemmeren. Met een praktische insteek gaan we samen zoeken naar een manier om om te gaan met de problematiek. We kunnen hierbij de samenwerking zoeken met verwanten of professionals die al betrokken zijn bij de deelnemer.